Gouden ketting van 14 karaat voor iedere dag | Sparkle Amsterdam

Gratis verzending en retour

Voor 17:00 besteld, vandaag verzonden

Geleverd met certificaat

usp Gratis verzending en retour
usp Voor 17:00 besteld, vandaag verzonden
usp Geleverd met certificaat

Gouden ketting van 14 karaat voor iedere dag

De collectie van Sparkle Amsterdam bestaat uit verschillende gouden kettingen van 14 karaat. Gouden kettingen van 14 karaat hebben een sprankelende kleur, fraaie glans en luxe uitstraling. Door een gouden ketting van 14 karaat aan je outfit toe te voegen creëer je een oogverblindende look. In combinatie met een gladde, ronde of open zetting kom je keer op keer stralend voor de dag.

Het doel van Sparkle Amsterdam

Het doel van Sparkle Amsterdam is om jouw eigen Sparkle te omarmen. Daarom hebben de kwalitatieve gouden kettingen van 14 karaat een verfijnd, klassiek en tijdloos ontwerp. Wij vinden het bij Sparkle Amsterdam belangrijk dat jij jezelf kan zijn, dat je leeft met passie en dat je sprankelende herinneringen kan creëren met jezelf en jouw dierbaren. In een bruisende stad als Amsterdam kan je de focus nog wel eens verliezen, omdat de druk te veel wordt. Vergeet dan niet dat diamanten ook onder druk ontstaan.

 

Sparkle Amsterdam makes you shine

Met een touch of Sparkle fleur je helemaal op. Niet zo gek eigenlijk. Als je weet dat je er goed uitziet, dan straal je dit ook uit. Daarom kunnen elegante sieraden met schitterende diamantjes een prachtige en subtiele bijdrage leveren aan zowel jouw outfit als humeur. Een beetje aandacht voor jezelf af en toe mag je namelijk ook niet vergeten. Of je er nou voor kiest om een heerlijke wellness dag te houden of dat je kiest voor het kopen van een nieuw sieraad. Voor elke dag geldt; it’s your time to shine!

 

Witgouden kettingen van Sparkle die hangen Geelgouden ketting van Sparkle die hangt

 

14 karaat gouden kettingen van Sparkle Amsterdam

Alle 14 karaat gouden kettingen van Sparkle zijn gemaakt van 14 karaat geelgoud of witgoud. Bij Sparkle Amsterdam staan de kwaliteit en duurzaamheid van 14 karaat gouden kettingen voorop. De 14 karaat gouden kettingen zijn gemaakt van de beste, natuurlijke materialen die je leven lang meegaan én mooi blijven.

De 14 karaat gouden kettingen van Sparkle zijn verstelbaar in lengte van 42 tot 45 centimeter. De 14 karaat gouden kettingen zijn perfect te combineren met onze andere sieraden uit de collectie. Daarnaast zijn onze gouden kettingen ook een mooie toevoeging aan jouw eigen sieradencollectie.

 

Zit er nikkel in de 14 karaat witgouden kettingen?

Er zit geen nikkel in de 14 karaat witgouden kettingen van Sparkle Amsterdam. Vroeger werd nikkel wel gebruikt in witgouden sieraden, maar door het risico op huidirritaties en allergieën wordt dit tegenwoordig niet meer gedaan. Vaak wordt tegenwoordig een combinatie van zilver, palladium en/of mangaan gebruikt om huidirritaties te voorkomen. De witgouden kettingen worden vaak verward met zilver of platina dankzij hun vergelijkbare kleuren.

 

14 karaat goud prijs ketting

De prijs van een 14 karaat gouden ketting van Sparkle Amsterdam liggen tussen de € 389 en € 1.249. Het vaststellen van de prijs van het sieraad hangt af van zowel het aantal wit- of geelgoud karaat als het karaat van de diamant. Het begrip ‘karaat’ geeft bij goud om de hoeveelheid puur goud dat verwerkt is in een sieraad. Karaat goud wordt nog wel eens verward voor karaat in diamanten. Bij diamanten gaat de hoeveelheid karaat om het gewicht van de diamant.

De prijs van een 14 karaat gouden ketting hangt dus af van het aantal karaat. Hoe hoger het aantal karaat, hoe hoger de prijs en hoe meer puur goud er in het sieraad verwerkt zit. De inkoopprijs van 14 karaat goud is ongeveer € 29,- per gram.

 

Waarom investeren in 14 karaat goud?

Het is superslim om in een gouden ketting van 14 karaat te investeren, omdat deze hun waarde behouden dankzij het edelmetaal. De prijs van goud hangt namelijk af van de hoeveelheid goud dat verwerkt is in het sieraad. Voor gouden kettingen van 14 karaat geldt dit ook. 14 karaat goud betekent dat het sieraad bestaat uit 58,5% goud. Bij 24 karaat spreken we bijna van 100% puur goud. Doordat puur goud heel zacht en daarom ook heel buigbaar is, is het ook erg gevoelig voor slijtage. Dit is ook wel de reden dat er vaak andere metalen worden toegevoegd aan het goud, zodat het een harder en sterkere samenstelling wordt. Hiervoor wordt vaak zilver, koper of palladium gebruikt. Wat goed is om te weten is dat meer goud niet per se altijd betekent dat een sieraad ook gelijk meer waard is. Waarom? De tijd die in een ontwerp van een sieraad is gestoken, speelt bijvoorbeeld ook een grote rol.

 

Het diamant certificaat van Sparkle Amsterdam

Bij een gouden ketting van 14 karaat van Sparkle Amsterdam krijg je altijd ook een diamant certificaat. Dit certificaat bevat de waarden en ratings voor elk van de 4 C’s. De 4C’s van diamanten staan voor Carat (gewicht), Color (kleur), Clarity (helderheid) en Cut (slijpvorm). Bij iedere factor wordt er dus in het diamant certificaat een toelichting gegeven. Ook in geval van diefstal of verlies zijn de certificaten handig om het eigendom van een diamant aan te kunnen tonen. Het kan ook zijn dat je na verloop van tijd niet meer de precieze specificaties van je sieraad of diamant kan herinneren. Daarom is zo’n certificaat nog handiger, zodat je altijd een beschrijving hebt van de kwaliteit van elke diamant.

 

Wat wordt er beschreven in het diamant certificaat?

In het diamant certificaat wordt de kwaliteit van de diamant en de gouden ketting van 14 karaat beschreven. De kleur van de diamant heeft een grote impact op zijn uitstralingen en staat daarom zeker in het diamant certificaat. Doordat een diamant meerdere facetten heeft, zal een kleurloze diamant meer licht weerkaatsen. Dit betekent dat wanneer er kleur in de diamant aanwezig is, de capaciteit om licht te weerkaatsen minder wordt. De kleurschaal voor diamant begint bij D (kleurloos) en eindigt bij Z (licht gele kleur).

Om de rating van de diamanten objectief te kunnen doen, is het belangrijk dat de diamanten afzonderlijk visueel geïnspecteerd worden, meestal naast vergelijkbare diamanten die de uiterste kleuren vertegenwoordigen binnen een kleurrange. Ook is het belangrijk dat de rating gebeurt onder ‘wit’ licht en tegen een witte achtergrond. Op deze manier kan men objectief de juiste diamant kleur bepalen.

De helderheid van een diamant wordt bepaald door de grootte, aantal en locatie van interne of uiterlijke onzuiverheden die aanwezig zijn in de diamant. Deze worden vaak ook omschreven als insluitsels (inclusions) en kunnen onder andere bestaan uit kristallen, wolkjes en veren. Externe onzuiverheden worden ook omschreven als vlekken (blemishes). Om de zuiverheid te bepalen wordt een microscoop op sterkte 10x gebruikt.

In tegenstelling tot de overige 4 C’s die eerder de waarde bepalen van de diamant, bepaalt de slijpvorm of ‘cut’ de uiterlijke karakteristieken (vorm, schittering, facetting) en de mate waarin het licht weerspiegelt. Een perfect geslepen diamant zal een betere schittering hebben, zelfs als de andere eigenschappen (zuiverheid, kleur) niet perfect zijn. Hoe mooi een diamant is, is hoofdzakelijk afhankelijk van de manier waarop ze geslepen en gepolijst werd.

 

Meer weten?

Wil je meer weten over onze gouden kettingen? Neem dan eens en kijkje op deze pagina en lees alles wat je moet weten over gouden kettingen.

 

Generic placeholder image

sparkleamsterdamcom

gouden ringen met diamanten

Hey you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 10% korting op jouw eerste aankoop!