Witgouden kettingen | Sparkle Amsterdam

Gratis verzending en retour

Voor 17:00 besteld, vandaag verzonden

Geleverd met certificaat

usp Gratis verzending en retour
usp Voor 17:00 besteld, vandaag verzonden
usp Geleverd met certificaat

Witgouden kettingen vind je bij Sparkle Amsterdam

Bij Sparkle Amsterdam houden wij enorm van prachtige sieraden. Alles wat je maar wilt weten over onze 14 karaat witgouden kettingen met diamant lees je op deze pagina. Hoe je de kettingen moet onderhouden, de duurzaamheid van onze diamanten en de samenstelling van ons materiaal. Het antwoord op deze vragen lees je allemaal hier!

Zit er nikkel in de witgouden kettingen van Sparkle Amsterdam?

Witgouden kettingen worden vaak gemaakt met een combinatie van geelgoud, zilver, palladium en/of mangaan. Vroeger werd witgoud vaak gemaakt door nikkel te mengen met goud. Tegenwoordig wordt deze methode niet meer toegepast, omdat nikkel allergische reacties kan veroorzaken op de huid. Dit wordt ook wel een ‘nikkelallergie’ genoemd, waardoor er een allergisch contacteczeem wordt veroorzaakt. Dit leidt tot een rode jeukende uitslag op de contactplaatsen. Het kan ook voorkomen dat er rode blaasjes ontstaan op de huid. Kortom, de gevolgen van nikkel op de huid zijn zeker niet altijd gewenst of veilig voor de gezondheid. Daarom wordt er bij Sparkle Amsterdam geen nikkel gebruikt in onze sieraden, maar een combinatie van 14 karaat geelgoud met onder andere zilver.

 

De 14 karaat witgouden kettingen met diamant van Sparkle Amsterdam

Bij Sparkle Amsterdam hebben we een uitgebreide collectie met 14 karaat witgouden kettingen. De collectie bestaat uit 14 karaat kettingen met verschillende diamanten. De diamanten worden in verschillende stijlen aangeboden. Zo hebben we witgouden kettingen met gladomzetting, maar ook kettingen met solitair hanger. De diamanten worden met een 4-poots of 6-poots chaton vastgehouden, maar krijgen hierdoor ook een prachtige uitstraling. De duurzame diamanten van Sparkle Amsterdam schitteren altijd! De diamanten zijn in verschillende ‘gewichten’ verkrijgbaar, dit drukken we uit in carat. Niet te verwarren met het karaat, waarin goud wordt uitgedrukt. Bij het aantal karaat goud gaat het namelijk om de hoeveelheid goud die in een sieraad zit. Als we spreken van het ‘carat diamant’, dan gaat het over het gewicht van de diamant. Al deze informatie over de diamant kan je terugvinden in het diamant certificaat van je aankoop.

 

 

Hoe lang gaan de witgouden kettingen van Sparkle Amsterdam mee?

De sieraden van Sparkle Amsterdam hebben een tijdloos ontwerp, zodat ze jaren of misschien zelfs generaties mee kunnen gaan. De 14 karaat witgouden kettingen van Sparkle Amsterdam hebben ook nog eens schitterende diamanten, waardoor de waarde van de kettingen na verloop van tijd alleen maar meer wordt. Diamanten hebben over het algemeen een stabiele prijsstijging, waardoor diamanten een veilige investering zijn.

 

De duurzaamheid van de witgouden kettingen van Sparkle Amsterdam

De duurzaamheid van onze diamanten en witgouden kettingen vinden wij bij Sparkle Amsterdam erg belangrijk. Tegenwoordig zijn er ook veel synthetische diamanten op de markt, die moeilijk te onderscheiden zijn van de echte diamanten. Bij Sparkle Amsterdam gebruiken wij alleen conflictvrije diamanten in onze sieraden. Om 100% garantie op duurzaamheid te kunnen geven aan onze klanten leveren wij een diamant certificaat bij al onze sieraden. In dit certificaat vind je verschillende waarden en ratings voor elk van de 4C’s voor diamanten. Deze 4C’s zijn Carat (gewicht), Color (kleur), Clarity (helderheid) en Cut (slijpvorm).

 

Hoe kan ik een witgouden ketting onderhouden?

Het onderhouden van witgouden kettingen klinkt misschien als een moeilijke taak, maar in werkelijkheid valt dit enorm mee. De makkelijkste manier is eens in de zoveel tijd met een sopje met groene zeep. Laat de witgouden ketting in het sopje weken en borstel het daarna met een zachte (tanden-)borstel. Spoel de ketting na afloop met lauwwarm water en droog het goed af met een flanellen doek om het vervolgens op te poetsen met een geprepareerde gouddoek.

 

Tips om jouw witgouden ketting het best te onderhouden

Er zijn uiteraard meerdere manieren om je gouden kettingen mooi te houden. Wij hebben een paar tips voor het onderhoud van jouw 14 karaat kettingen. We hebben de belangrijkste onderhoud tips op een rijtje gezet voor jullie:

  • Doe je witgouden ketting af voordat je gaat slapen, zodat de zuren uit je eigen huid het goud niet aantasten.
  • Ook bij contact met water, zoals zwemmen, douchen en sporten, word je aangeraden om je gouden ketting af te doen.
  • Doe eerst je persoonlijke verzorging zoals parfum, crèmes, make-up en serums op en draag daarna pas je witgouden kettingen.
  • Bewaar je witgouden kettingen altijd in een sieradendoosje of hang ze netjes op aan een sieradenrekje, zodat ze niet in de knoop raken en beschadigen.

 

Meer weten?

Wil je meer weten over gouden kettingen? Neem dan eens en kijkje op deze pagina en lees alles wat je moet weten over de gouden kettingen van Sparkle Amsterdam.

Generic placeholder image

sparkleamsterdamcom

gouden ringen met diamanten

Hey you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 10% korting op jouw eerste aankoop!