De gouden kettingen van Sparkle | Sparkle Amsterdam

Gratis verzending en retour

Voor 17:00 besteld, vandaag verzonden

Geleverd met certificaat

usp Gratis verzending en retour
usp Voor 17:00 besteld, vandaag verzonden
usp Geleverd met certificaat

De gouden kettingen van Sparkle Amsterdam

Sieraden zijn de perfecte accessoire om die ene outfit helemaal af te maken. Vooral gouden kettingen vallen heel erg op, omdat een ketting als eerste wordt gezien door anderen. Kies bijvoorbeeld voor een elegante ketting met een gladde, ronde of open zetting. Een gouden ketting kan een inspirerende en hypnotiserende werking hebben dankzij de verfijnde schoonheid. Bij Sparkle weten we hoe belangrijk het is om jezelf te kunnen zijn en te doen wat jij leukt vindt. Om de gouden ketting te vinden die het beste bij jou past, is zorg en aandacht nodig. Hier zijn daarom enkele details en factoren die de kwaliteit van een gouden ketting kunnen beïnvloeden.

Witgouden kettingen

De collectie gouden kettingen van Sparkle Amsterdam bestaat uit witgouden- en geelgouden kettingen. Witgoud wordt vaak verward met platina of zilver omdat ze qua kleur op elkaar lijken. Witgoud is een legering. Dit betekent dat het niet in de natuur wordt gevonden, maar wordt samengesteld door mensen. Dit gebeurt vaak in combinatie met geelgoud, zilver, palladium en/of mangaan. Voorheen werd nikkel gemengd met het goud. Tegenwoordig gebeurt dat niet meer vanwege de allergische reacties die dit kan veroorzaken.

 

Onze witgouden kettingen behouden hun waarde

De witgouden kettingen van Sparkle Amsterdam worden gemaakt van 14 karaat witgoud. Hierdoor zijn de kettingen slijtvast en zullen ze niet verkleuren door water. Je kan dus gerust douchen of zwemmen met de ketting om. Bovendien bevatten de witgouden kettingen van Sparkle Amsterdam ook een edelsteen, zoals bijvoorbeeld diamant. Dit draagt uiteraard bij aan de waarde van de witgouden kettingen. Tot slot biedt Sparkle Amsterdam haar klanten een levenslange garantie op alle sieraden, zodat deze vrij zijn van fabricagefouten. Deze fabricagefouten kunnen bestaan uit een breuk in de sluiting of bijvoorbeeld losse diamanten. Wel houdt Sparkle Amsterdam rekening met hoe er met de gouden ketting is omgegaan. Algemene slijtage of krassen, uitgerekte gouden kettingen of beschadigingen door onjuiste reiniging of opslag behoren niet tot fabricagefouten.

 

witgouden kettingen met diamantGeelgouden ketting van sparkle op schelp

 

Geelgouden kettingen van kwaliteit

De geelgouden kettingen van Sparkle Amsterdam gemaakt van 14 karaat geelgoud. De collectie geelgouden kettingen van Sparkle Amsterdam is divers in de slijpvorm van de diamant en het aantal karaat dat de geelgouden ketting bevat. De diamant wordt gezet met behulp van een chaton zetting of een gladomzetting. Omdat goud een zeer zacht materiaal is, wordt geelgoud gemaakt van een goudlegering. Hierdoor wordt het goud sterker en beter bewerkbaar. Aan geelgoud wordt meer zilver dan koper toegevoegd. Met behulp van de witte kleur van zilver veranderd de oranjeachtige donkergele kleur van 24 karaat goud in een mooie lichtgeel. Net als de witgouden kettingen zijn de geelgouden kettingen van Sparkle Amsterdam slijtvast.

 

Het onderhouden van geelgouden kettingen

Doordat geelgouden kettingen gemaakt zijn van zachte edelmetalen kan het beschadigen door in aanraking te komen met andere voorwerpen. Zo ontstaan krasjes en beschadigingen aan de geelgouden ketting. Gouden sieraden zullen niet zo snel hun kleur verliezen, zoals dat wel bij zilver gebeurt. Wel kunnen gouden sieraden hun glans verliezen.

Het schoonmaken van geelgouden kettingen of andere sieraden gaat gemakkelijk met wat groene zeep en een zachte tandenborstel. Voor het onderhoud van gouden sieraden hebben we wat tips, zodat jouw geelgouden ketting kan blijven sparkelen!

Gouden kettingen van 14 karaat

Het aantal karaat in een gouden ketting van Sparkle Amsterdam geeft aan hoeveel puur goud er in de ketting verwerkt is, oftewel de puurheid van het sieraad. Het aantal karaat in een wit- of geelgouden ketting is niet te verwarren met het karaat in diamanten, dat het gewicht van een diamant uitdrukt. Bij 24 karaat goud spreken we van 99,99% zuiver goud wat wordt uitgedrukt met ‘999’. Één karaat goud betekend dus 1/24e deel zuiver goud. Als het gaat om wit- en geelgoud zit er geen verschil in het aantal karaat. In plaats daarvan gaat het bij wit- en geelgoud om de hoeveelheid goud die er in de legering verwerkt wordt.

Bij Sparkle Amsterdam staat kwaliteit hoog in het vaandel en werken wij alleen met de beste materialen. Daarom zijn alle sieraden gemaakt van 14 karaat wit- of geelgoud. Dit betekent dat alle gouden kettingen van Sparkle Amsterdam bestaan uit 58,5% zuiver goud, wat vaak wordt aangeduid met ‘585’. Zo blijft jouw gouden ketting mooi en gaat deze een leven lang mee.

 

Hoelang blijft een gouden ketting van 14 karaat mooi?

Hoelang de gouden kettingen van Sparkle Amsterdam mooi blijven, hangt af van hoe goed het sieraad wordt onderhouden. Omdat het jammer zou zijn dat een gouden ketting haar glans verliest, raden we je aan om af en toe je gouden ketting schoon te maken en te poetsen. Zo voorkom je krassen en/of breuken. Daarnaast is het slim om de gouden ketting één keer per jaar na laten kijken door een juwelier. Hierbij wordt dan de setting van de diamant gecheckt en zal de juwelier ook gelijk de gouden ketting polijsten.

 

Gouden kettingen met diamant

De gouden kettingen van Sparkle Amsterdam bevatten prachtige diamanten. Deze verschillen in karaat, slijpvorm, kleur en helderheid. Dit noemen we ook wel de 4C’s van diamanten: Carat, Cut, Color, en Clarity. De gouden kettingen verschillen met diamanten van 0.07ct tot en met 0.25ct diamanten. Ook zijn er verschillende technieken toegepast om de edelsteen op zijn plek te houden in de ketting. Zo maken we gebruik van een chatonzetting of een gladzetting. Bij een gladomzetting wordt de diamant in een toelopend gat geplaatst waarbij het omliggende metaal tegen de steen wordt aangedrukt. Dit zorgt voor een gestroomlijnd en elegant modern uiterlijk. Bij een chatonzetting wordt de diamant door middel van drie tot zes pootjes op gelijke afstand in positie gebracht. Hoe meer pootjes, hoe steviger de diamant op zijn plek zit. Dankzij de hogere plaatsing bij de chatonzetting kan de diamant meer licht vangen en dus nog meer schitteren. Zo laat jij jouw inner Sparkle shinen!

 

Waarom investeren in een gouden ketting met diamant?

De wit- of geelgouden kettingen van Sparkle Amsterdam zijn tijdloze klassiekers om in te investeren. Ondanks dat de stijl van de sieraden kan veranderen na verloop van tijd, zal de waarde gelijk blijven. Diamant heeft bijvoorbeeld een stabiele prijs wat door de intrinsieke waarde van de steen komt. Daarnaast blijft de vraag naar goud en diamant groeien dankzij de toenemende welvaart. Hierdoor zal het aanbod afnemen, terwijl de prijzen stijgen. Het voordeel aan investeren in een gouden ketting met diamant is, dat hoe slecht het economische gezien ook gaat, het zal altijd relatief veel waard blijven.

 

De prijs van een gouden ketting van Sparkle

De prijzen van de gouden kettingen van Sparkle Amsterdam verschillen tussen €389 en €1.249. Het vaststellen van de prijs van het sieraad hangt af van zowel het aantal wit- of geelgoud karaat als het karaat van de diamant.

Mocht je na het lezen van deze tekst nog vragen hebben over de geelgouden kettingen van Sparkle Amsterdam neem dan gerust contact op of kom langs in onze showroom!

 

Generic placeholder image

sparkleamsterdamcom

gouden ringen met diamanten

Hey you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 10% korting op jouw eerste aankoop!