Diamant certificaat | Sparkle Amsterdam

Gratis verzending en retour

Voor 17:00 besteld, vandaag verzonden

Geleverd met certificaat

usp Gratis verzending en retour
usp Voor 17:00 besteld, vandaag verzonden
usp Geleverd met certificaat

Diamant certificaat

De sieraden van Sparkle Amsterdam worden geleverd met een diamant certificaat, maar wat houdt dit precies in? Bij ons weet je wat voor diamant je gekocht hebt en wat de effectieve kwaliteit is. Het diamant certificaat beschrijft de kwaliteit van elke unieke diamant.

diamant certificaat

Wat wordt beschreven in het diamant certificaat?

In de certificaten vind je de waarden en ratings voor elk van de 4c’s carat (gewicht), color (kleur), clarity (helderheid), cut (slijpvorm). Deze certificaten kunnen dan ook gebruikt worden bij verlies of diefstal om de eigendom van een diamant aan te tonen.

Karaat is de eenheid die gebruikt wordt om het gewicht aan te duiden van een diamant. Sinds 1913 werd deze eenheid gebruikt om het gewicht van diamanten uit te drukken volgens ons metrisch stelsel. 1 karaat staat gelijk aan 0.2 gram en wordt uitgedrukt in 3 decimalen na de komma en afgerond op één honderdste.

De kleur van de diamant heeft een grote impact op zijn uitstraling en staat daarom zeker in het diamant certificaat. Doordat een diamant meerdere facetten heeft zal een kleurloze diamant meer licht weerkaatsen, indien er kleur aanwezig is in de diamant zal de capaciteit om licht te weerkaatsen verminderd worden.

Dit is de hoofdreden waarom de meest kostbare diamanten bijna tot geen zichtbare kleur hebben.

De kleurschaal voor diamanten begint bij D (kleurloos) en eindigt bij Z (licht gele kleur).

De kleuren D en E worden aanschouwt als exceptioneel wit + (D) en exceptioneel wit (E). In feite elke kleur boven (I) kan aanschouwt worden als kleurloos, enkel de kleuren I en J kunnen een licht gele tint vertonen. Alle kleuren onder J vertonen een duidelijk zichtbare gele kleur.

Om de rating van de diamanten objectief te kunnen doen is het belangrijk dat de diamanten afzonderlijk visueel geïnspecteerd worden, meestal naast vergelijkbare diamanten die de uiterste kleuren vertegenwoordigen binnen een kleurrange. Ook is het belangrijk dat de rating gebeurt onder ‘wit’ licht en tegen een witte achtergrond. Op deze manier kan men objectief de juiste diamant kleur bepalen.

De helderheid van een diamant wordt bepaald door de grootte, aantal en locatie van interne of uiterlijke onzuiverheden die aanwezig zijn in de diamant. Deze worden vaak ook omschreven als insluitsels (inclusions) en kunnen onder andere bestaan uit kristallen, wolkjes en veren. Externe onzuiverheden worden ook omschreven als vlekken (blemishes). Om de zuiverheid te bepalen wordt een microscoop op sterkte 10x gebruikt.

In tegenstelling tot de overige 4 c’s die eerder de waarde bepalen van de diamant, bepaalt de slijpvorm of cut de uiterlijke karakteristieken (vorm, schittering, facetting) en de mate waarin het licht weerspiegelt. Een perfect geslepen diamant zal een betere schittering hebben, zelfs indien de andere eigenschappen (zuiverheid, kleur) niet perfect zijn. Hoe mooi een diamant is is hoofdzakelijk afhankelijk van de manier waarop ze geslepen en gepolijst werd.

diamant certificaat echtheid
Generic placeholder image

sparkleamsterdamcom

gouden ringen met diamanten

Hey you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 10% korting op jouw eerste aankoop!