Waarom het slim is om te investeren in diamant | Sparkle Amsterdam

Gratis verzending en retour

Voor 17:00 besteld, vandaag verzonden

Geleverd met certificaat

usp Gratis verzending en retour
usp Voor 17:00 besteld, vandaag verzonden
usp Geleverd met certificaat

Waarom het slim is om te investeren in diamant

Investeren in diamant

We hebben er allemaal wel eens over nagedacht, beleggen. Je geld investeren zodat je nu of later een extra zakcentje hebt. Helaas is investeren niet zo simpel als dat we graag zouden willen, de waarschuwing dat je je inleg kunt verliezen is dan ook terecht. Maar juist in onzekere tijden is het fijn om je geld ergens in vast te kunnen zetten. En wat zou een betere investering zijn dan een waardevolle edelsteen? Wij zetten wat tips and tricks over investeren in diamant voor je op een rijtje. 

Hoe te investeren in diamant 

Je kan op twee manieren investeren in diamanten. Optie één is door fysieke diamanten te kopen, de tweede optie is door kwalitatief hoge diamanten sieraden aan te schaffen. Bij het kopen van fysieke diamanten is het gemakkelijker om de steen weer te verkopen en zo winst te behalen. Bij diamanten juwelen loopt dat net even anders, want sieraden worden waardevoller door de sentimentele waarde die eraan hangt en door het vakmanschap dat nodig was om het te maken. Dit creëert meerwaarde voor de steen. Een minpuntje van investeren in diamanten sieraden is dat het een kwestie van smaak, stijl en trend kan zijn. Die prachtig eigenzinnige diamanten ring die je twintig jaar geleden hebt gekocht valt nu misschien minder in de smaak, wat betekent dat er minder vraag naar is en dus minder waard is.

Met die achterliggende gedachte is het slim om in tijdloze klassiekers te investeren. De diamanten sieraden die we nu, maar ook over tien, twintig, en dertig jaar mooi vinden. En verder blijven diamanten over het algemeen een veilige investering. De diamant heeft namelijke een stabiele prijsstijging, dat komt door de intrinsieke waarde van de steen. Ook blijft de vraag naar dit juweeltje groeien, de internationale vraag stijgt door de toenemende welvaart. Met als gevolg een afname van het aanbod en een prijsstijging. Dus wil je graag een mooi sieraad met blijvende waarde, koop dan nu jouw Sparkle Amsterdam ring, ketting of diamanten oorbellen.

Waarde van de alternatieve belegging

Je kan ook beleggen in edelmetalen zoals goud, zilver, palladium en platina. Vooral goud wordt vaak gekocht, bijvoorbeeld door banken. De Nederlandse Bank heeft bijvoorbeeld 15.000 baren goud in haar kluis liggen, wat zo’n 31% van de totale goudvoorraad is. 

(Stel je voor, we smelten al dat goud om in fonkelende Sparkle sieraden!) 

De rest van het goud is verspreid over New York, Ottawa en London. De prijs van goud wordt voornamelijk bepaald door vraag en aanbod. Bij goud is het zo dat hoe meer puur goud er in zit verwerkt, des te waardevoller het object wordt. 

Bij diamanten werkt dat net even anders. Het is namelijk niet zo dat alle diamanten met hetzelfde gewicht evenveel waard zijn. De prijs van een diamant wordt uiteraard beïnvloed door de vraag op de markt, maar deze is weer afhankelijk van de 4 c’s. Ofwel ‘carat, color, clarity en cut’. Twee diamanten met een identiek gewicht van 0.50 gram kunnen dus verschillende waardes hebben. Heeft de ene diamant bijvoorbeeld veel imperfecties zoals insluitsels, dan daalt de waarde van de steen. Als de andere zeel helder is stijgt de waarde juist. Het is daarom ook verstandig om te investeren in een diamant met de zuiverheid IF of VVS1. Hoe de diamant is geslepen is ook van groot belang. Hoe beter de diamant geslepen is, hoe meer licht hij zal weerkaatsen. Des te meer licht dat de diamant weerkaatst, hoe hoger de waarde van de diamant zal zijn. Er zijn dus veel factoren waar je op kunt letten wanneer je in diamant investeert. 

Toch is investeren in diamant nagenoeg altijd een goed idee. Ook al zouden we ons bevinden in een economische crisis en stort de beurs in, een diamant blijft altijd relatief veel waard. Door haar schaarste en het vakmanschap dat nodig is om de steen om te toveren in een ware schat, behoudt de diamant altijd haar waarde. Bovendien vergaan diamanten niet dus kan het een prachtig erfstuk worden. Nog meer reden om prachtige Sparkle Amsterdam sieraden te kopen dus ;).

Sparkle, nu en altijd!

Een diamant is een goede lange termijn investering. Na vijf jaar zul je al een prijsstijging zien, maar wanneer je de diamant bijvoorbeeld twintig jaar in bezit houdt zal de stijging aanzienlijk hoger zijn. Het rendement op een diamant kan ongeveer 15% per jaar zijn. Mocht je op zoek zijn naar een belegging met een snel rendement is de diamant misschien dus niet de juiste investering voor jou.

Een diamant is altijd een goede investering, ook als je jongste jaren achter je liggen. Er wordt vaak gezegd dat je heel vroeg moet beginnen met beleggen en als je op je 40ste een mooi rendement wil hebben op jouw diamant is dat inderdaad het geval. Maar een diamant is nou net een investering voor de eeuwigheid. Wellicht wil je je toekomstige (klein)kinderen een mooie erfenis geven door jouw diamant aan hen na te laten. Zo zien we dat een diamant of een diamanten sieraad niet alleen een waardevolle investering is voor jou maar ook voor jouw familie.

Alle kleuren van de regenboog 

Wist je dat diamanten in alle kleuren van de regenboog voorkomen? Blauw, paars, roze, geel en ga zo maar door. Is een kleurloze diamant een te saaie investering voor jou? Kijk dan eens naar deze gekleurde ultra zeldzame beauties. Vooral blauwe en roze diamanten zijn heel zeldzaam en daardoor ook erg waardevol. Waardevoller dan een kleurloze diamant met een hoge helderheid. 

De blauwe diamant is heel populair onder verzamelaars en privé kopers. Hij wordt in slechts een paar mijnen ontgonnen, waaronder de bekende Cullinan-mijn in Zuid-Afrika en de Argyle-mijn in Australië. Uit de Argyle-mijn komen ook de meeste roze diamanten. Maar 80% van de gedolven diamanten uit deze mijn zijn geel, champagne of bruinkleurig. Hierdoor hebben diamanten met deze kleuren een lagere waarde.

Ethisch en verantwoord 

Als investeerder wil je natuurlijk geen winst behalen ten koste van het milieu en arbeidsomstandigheden. Na een lange strijd tegen conflictdiamanten (die overigens nog altijd op scherp staat), is de diamanthandel bijna helemaal ‘schoon’. Je kunt dus met een gerust hart een diamant of een diamanten sieraad aanschaffen. 

Een ander aandachtspunt is de duurzaamheid van het diamant-proces. De grote diamant handelaars zoals De Beers hebben zichzelf strenge klimaat doelen opgelegd. Minder waterverbruik, het reduceren van hun CO2 uitstoot en het terugbrengen van het energieverbruik. Ze zijn daarmee op de goede weg.

Always and forever

Investeer je in een prachtig Sparkle sieraad, dan maak je jezelf of een ander blij met een waardevol sieraad voor nu en altijd. Bij Sparkle Amsterdam heb je de zekerheid van eerlijke diamanten die verantwoord gewonnen zijn. Om jouw die zekerheid te geven, leveren we een diamant certificaat bij elk item. Zo kun je met een gerust beleggershart gaan slapen! En lekker dromen over die prachtige 14 karaat gouden solitair ketting gezet.

Generic placeholder image

sparkleamsterdamcom

gouden ringen met diamanten

Hey you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 10% korting op jouw eerste aankoop!