14 karaat gouden oorbellen voor dames | Sparkle Amsterdam

Gratis verzending en retour

Voor 17:00 besteld, vandaag verzonden

Geleverd met certificaat

usp Gratis verzending en retour
usp Voor 17:00 besteld, vandaag verzonden
usp Geleverd met certificaat

14 karaat gouden oorbellen voor dames

Ontdek onze schitterende collectie van 14 karaat gouden oorbellen voor dames bij Sparkle Amsterdam. Maar wat betekent 1 karaat goud eigenlijk en waarom is 14 karaat goud zo populair? Lees verder om meer te weten te komen over de voordelen van 14 karaat goud en hoe je deze oorbellen het beste kunt onderhouden.

Wat houdt 1 karaat goud in?

1 karaat goud verwijst naar de zuiverheid van goud en staat gelijk aan 1/24e deel van het geheel. Dit betekent dat 24 karaat goud 100% zuiver is, terwijl 1 karaat goud slechts 4,16% zuiver is en de resterende 95,84% bestaat uit andere metalen. 1 karaat goud wordt daarom meestal gebruikt voor sieraden en andere decoratieve voorwerpen. De reden hiervoor is, omdat het harder en duurzamer is dan puur goud, terwijl het nog steeds de uitstraling van goud behoudt.

 

Waarom bestaan er verschillende soorten karaat goud?

Er bestaan verschillende soorten karaat goud vanwege de behoefte aan goudlegeringen met verschillende eigenschappen. Zuiver goud is zeer zacht en buigzaam, waardoor het gemakkelijk kan beschadigen. Door andere metalen toe te voegen, zoals koper, zilver, nikkel of zink, wordt de hardheid en duurzaamheid van het goud vergroot. Het toevoegen van deze metalen kan ook de kleur van het goud veranderen, waardoor het bijvoorbeeld roodachtig (rosé goud) of witachtig (witgoud) wordt.

De keuze voor het juiste karaat goud hangt af van de gewenste eigenschappen van het sieraad. 14 karaat goud is duurzamer en minder snel beschadigd, wat het geschikt maakt voor trouw- en verlovingsringen. 18 karaat goud is zachter en meer buigzaam, en dus geschikter voor ingewikkeldere ontwerpen. Bij Sparkle Amsterdam zijn al onze sieraden gemaakt van 14 karaat witgoud of geelgoud met schitterende diamantjes in verschillende formaten.

 

geelgouden oorbellen met diamantwitgouden oorbellen met diamant

 

Heeft verschillend karaat goud een andere kleur?

Verschillende karaat goud kan zeker een andere kleur hebben. Puur goud (24 karaat) heeft een intense, heldere en geelachtige kleur. Maar door legeringen van andere metalen toe te voegen, zoals koper, zilver, nikkel of zink, kan de kleur van het goud veranderen. Zo ontstaat rosé goud bijvoorbeeld door koper aan het goud toe te voegen, terwijl witgoud wordt verkregen door nikkel, zink of palladium toe te voegen. Hoe meer andere metalen er aan het goud worden toegevoegd, hoe lager het karaatgehalte en hoe lichter de kleur van het goud wordt. Zo heeft 14 karaat goud bijvoorbeeld een iets blekere kleur dan 18 karaat goud.

 

Onderhoud van 14 karaat gouden oorbellen voor dames

Het onderhouden van 14 karaat gouden oorbellen is in principe niet lastig, maar je moet even weten hoe je dit moet aan te pakken.

  • Schenk eerst lauw water in een kom en voeg wat groene zeep toe
  • Leg vervolgens de 14 karaat gouden oorbellen in het sopje
  • Borstel de gouden oorbellen schoon met een zachte tandenborstel
  • Spoel de gouden oorbellen af met lauw en stromend water
  • Droog de oorbellen tot slot goed af met een flanellen doek en poets deze dan nog op met een geprepareerde gouddoek.

Ditzelfde proces kan worden toegepast met afwasmiddel, want afwasmiddel is namelijk ook geschikt voor 14 karaat gouden oorbellen met diamanten. Diamanten kunnen namelijk best dof worden na het regelmatig dragen ervan. Zo komt er zeep, crème en vet van je huid op de diamant te zitten na verloop van tijd. Afwasmiddel breekt dat vet gemakkelijk af zonder het sieraad zelf aan te tasten.

 

Waar zijn Sparkle Amsterdam oorbellen van gemaakt?

De oorbellen van Sparkle Amsterdam worden gemaakt van 14 karaat witgoud of geelgoud. Alle oorbellen in onze collectie met diamanten zijn vervaardigd met echt goud, zodat deze nooit zullen worden aangetast of hun schittering verliezen.

 

Zijn 14 karaat gouden oorbellen duurzaam?

De oorbellen van Sparkle Amsterdam worden gemaakt van 14 karaat goud. Dit type goud is erg duurzaam, omdat 14 karaat goud relatief hard is en dus minder snel krassen of andere beschadigingen zal oplopen. Bij Sparkle Amsterdam vinden wij de duurzaamheid van onze sieraden ook erg belangrijk. Daarom werken we ook alleen met de beste materialen. Dit geldt uiteraard ook voor onze diamanten. Alle diamanten van Sparkle Amsterdam zijn conflictvrije diamanten. Om dan ook 100% garantie te kunnen geven op de echtheid van de diamanten en de manier waarop deze verkregen zijn, leveren wij een diamantcertificaat bij alle aankopen.

 

Doel van Sparkle Amsterdam

Bij Sparkle Amsterdam vinden wij het erg belangrijk dat je je innerlijke Sparkle kan omarmen. Wij vinden dat je de dingen moet doen die jij leuk vindt of die jou gelukkig maken. Je leeft ten slotte maar één keer! Wil je meer weten over ons verhaal en wie wij zijn? Neem een bezoekje aan onze Instagram pagina of kom gezellig lang in onze showroom.

Over de 14 karaat gouden oorbellen van Sparkle

De 14 karaat gouden oorbellen van Sparkle Amsterdam zijn niet alleen schitterend om je outfits mee aan te vullen, maar deze unieke oorbellen zijn ook nog eens tijdloos! Dit betekent dat je van deze gouden oorbellen nog jarenlang veel plezier kan ervaren. Ze zijn makkelijk te combineren met verschillende kledingstijlen of voor verschillende gelegenheden.

 

Kan je 14 karaat gouden oorbellen ook matchen met andere sieraden?

Uiteraard! Hoe jij ze wilt combineren of stijlen ligt volledig in jouw handen. Door verschillende combinaties uit te proberen, vind je vanzelf uit wat voor jou het beste werkt. Zelfs in combinatie met de gouden kettingen of gouden ringen met diamant uit ons assortiment zijn deze prachtige oorbellen goed te combineren.

 

Meer weten over gouden oorbellen?

Wil je meer weten over gouden oorbellen? Neem dan eens en kijkje op deze pagina en lees alles wat je moet weten over gouden oorbellen.

Generic placeholder image

sparkleamsterdamcom

gouden ringen met diamanten

Hey you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 10% korting op jouw eerste aankoop!