14 karaat witgouden ring | Sparkle Amsterdam

Gratis verzending en retour

Voor 17:00 besteld, vandaag verzonden

Geleverd met certificaat

usp Gratis verzending en retour
usp Voor 17:00 besteld, vandaag verzonden
usp Geleverd met certificaat

14 karaat witgouden ring

Witgouden sieraden zijn niet alleen prachtig, maar blijven ook een levenlang mooi. Bij Sparkle Amsterdam houden wij van prachtige witgouden sieraden en op deze pagina kan je alles lezen over witgouden ringen van hoge kwaliteit. Lees meer over witgouden ringen en hoe je deze het beste kunt onderhouden

Wat is witgoud?

14 karaat witgoud is een combinatie van geelgoud, zilver, palladium en/of mangaan. Voorheen werd nikkel ook wel eens gebruikt in combinatie met goud. Tegenwoordig wordt dit niet meer gedaan wegens de allergische reacties op de huid dat het materiaal kan veroorzaken. Soms wordt witgoud met platina of zilver verward, omdat deze qua kleur erg op elkaar lijken. Desondanks is er toch een verschil tussen de materialen.

 

Waarom witgoud verschilt van geelgoud

Hoewel witgoud en geelgoud qua kleur van elkaar verschillen, zijn beide afkomstig van hetzelfde edelmetaal. Witgoud heeft allereerst een lichtere kleur dan geelgoud. Daarnaast worden er in beide goudsoorten combinaties van verschillende metalen gebruikt om zo tot de perfecte samenstelling te komen. Hierdoor wordt een verschil in kleur gecreëerd. Zo wordt er soms in geelgoud ook koper in combinatie met zilver gebruikt, wat zorgt voor een donkerdere kleur oranje. Als het koper prominenter is dan het zilver, dan kan dit resulteren in ‘roodgoud’ wat wij ook wel kennen als ‘rosé goud’.

 

Witgouden solitair ring met diamantRoodgouden solitair ring met diamant

14 karaat witgouden sieraden

De 14 karaat witgouden sieraden van Sparkle Amsterdam zijn speciaal ontworpen om een langere periode van tijd mee te gaan. Dankzij het tijdloze ontwerp gaan de sieraden jarenlang mee en passen ze bij elke outfit. Daarom worden de witgouden sieraden van 14 karaat witgoud gemaakt, omdat dit goud minder zacht is dan bijvoorbeeld 24-karaats goud. Hierdoor ontstaan er minder snel beschadigingen op het sieraad.

 

De witgouden ringen van Sparkle Amsterdam

Onze witgouden ringen worden gemaakt van 14 karaat witgoud en zijn bezet met een schitterende diamant. De diamanten zijn in verschillende gewichten (carat) verkrijgbaar, zodat je zelf het formaat kan kiezen wat jouw voorkeur heeft. Daarnaast hebben wij diamanten in verschillende slijpvormen, zodat er voor iedereen wat tussen zit. Bekijk onze hele collectie witgouden ringen en kies wat het beste bij jou past.

 

Witgouden ringen voor dames

Bij Sparkle Amsterdam staat persoonlijke aandacht erg hoog in het vaandel. Wij vinden dat het tijd wordt dat vrouwen hun sprankelende zelf omarmen en daar hoort ook een sprankelende uitrusting bij. Dankzij ons tijdloze en elegante ontwerp passen de witgouden ringen bij iedere vrouw en iedere outfit. Wij stellen duurzaamheid ook erg op prijs. Vandaar dat je ook jarenlang plezier kan hebben van deze prachtige witgouden ringen.

 

Verschillende stijlen witgouden ringen

De collectie gouden ringen van Sparkle Amsterdam bestaat uit verschillende stijlen. Zo hebben wij naast witgouden ringen ook geelgouden ringen in ons assortiment. We hebben verschillende prachtige gouden ringen met diamant, die in diverse stijlen verkrijgbaar zijn.

Zo hebben we de witgouden solitair ringen, die een enkele (solo) diamant hebben. Deze diamant kan door middel van een chatonzetting worden bevestigd aan de ring. Dit wordt gedaan met een 4-poots of een 6-poots chaton. Deze houdt de ring stevig vast, terwijl er wel optimaal licht in de diamant kan vallen.

Dan hebben we ook nog een witgouden alliance rijring, die een rij met kleine diamantjes rondom de gehele ring heeft. Deze ringen hebben zowel een tijdloos als een modern ontwerp.

We hebben nog twee extra bijzondere ringstijlen in onze collectie. Dit zijn namelijk de entourage ring en de memoire ring. De entourage ringen bevatten een diamant die omringd is met verschillenden kleinere diamantjes. Met deze ringen voel je je bijna koninklijk!

Tot slot hebben we de memoire ring, die een echte blikkenvanger is. Onze gouden memoire ring heeft zeven diamantjes die ieder met een 4-poots chatonzetting zijn vastgemaakt. Hierdoor heeft de ring niet alleen een rijke uitstraling, maar zitten de diamanten ook veilig vast.

 

Witgouden ring met diamant certificaat

Alle witgouden ringen van Sparkle Amsterdam worden aangeleverd met een speciaal diamant certificaat. In dit certificaat worden de 4C’s van diamanten toegelicht. Deze 4C’s staan voor Color (kleur), Cut (slijpvorm), Clarity (helderheid) en Carat (gewicht). Dit certificaat is niet alleen een validatie van de diamant, maar ook nog hartstikke handig mocht je het sieraad ooit verliezen. Bij aangifte kun je met dit certificaat namelijk ook aantonen dat het sieraad daadwerkelijk op jouw naam staat. Dankzij het diamantcertificaat weet je precies wat je bij ons hebt gekocht.

 

De duurzaamheid van een witgouden

Doordat het ontwerp van de witgouden ringen tijdloos is, kunnen de ringen jaren of generaties lang mee. Dankzij het 14 karaat goud dat wij gebruiken in de ringen wordt de kans op schade ook minder groot ten opzichte van bijvoorbeeld 24-karaats goud. Wij vinden dat kwaliteit voorop moet staan, want er is immers niks aan het punt van stralen als de aarde hieronder leidt. Daarom werken wij alleen met de beste natuurlijke materialen, die je leven lang meegaan én mooi blijven. De duurzaamheid van diamanten is namelijk echt belangrijk aangezien hier vaak misbruik van wordt gemaakt door mensen.

 

Een witgouden ring onderhouden

Het onderhouden van witgouden kettingen klinkt misschien als een moeilijke taak, maar in werkelijkheid valt dit enorm mee. De makkelijkste manier is eens in de zoveel tijd met een sopje met groene zeep. Laat de witgouden ketting in het sopje weken en borstel het daarna met een zachte (tanden-)borstel. Spoel de ketting na afloop met lauwwarm water en droog het goed af met een flanellen doek om het vervolgens op te poetsen met een geprepareerde gouddoek.

 

Meer weten over onze gouden ringen?

Wil je meer weten over gouden kettingen? Neem dan eens en kijkje op deze pagina en lees alles wat je moet weten over gouden ringen.

Generic placeholder image

sparkleamsterdamcom

gouden ringen met diamanten

Hey you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 10% korting op jouw eerste aankoop!