De gouden ringen van Sparkle | Sparkle Amsterdam

Gratis verzending en retour

Voor 17:00 besteld, vandaag verzonden

Geleverd met certificaat

usp Gratis verzending en retour
usp Voor 17:00 besteld, vandaag verzonden
usp Geleverd met certificaat

De gouden ringen van Sparkle Amsterdam

Bij Sparkle Amsterdam houden wij enorm van mooie ringen. We hebben er ten slotte ook zoveel! In verschillende kleuren, zoals witgoud en geelgoud. Met mooie en unieke decoraties gemaakt van de meest stralende diamanten. Onze gouden ringen collectie is gemaakt om een leven lang mee te gaan!

De prijs van een 14 karaat gouden ring

De prijs van een gouden ring hangt af van het aantal karaat goud waarmee het is gemaakt. Het begrip ‘karaat’ geeft bij goud om de hoeveelheid puur goud dat verwerkt in een sieraad is. Karaat goud wordt nog wel eens verward voor karaat in diamanten. Bij diamanten gaat de hoeveelheid karaat om het gewicht van de diamant. De prijs van een gouden ring hangt dus af van het aantal karaat. Hoe hoger het aantal karaat, hoe hoger de prijs en hoe meer puur goud er in het sieraad verwerkt zit. Bij Sparkle Amsterdam maken wij onze ringen van 14 karaat goud. De inkoopprijs van 14 karaat goud is ongeveer €29,- per gram. Bij Sparkle Amsterdam verschillen de kosten van onze ringen van €339,- tot en met €11.625,-.

 

Behoudt een 14 karaat gouden ring zijn waarde?

Het is superslim om in gouden ringen of andere gouden sieraden te investeren, omdat deze hun waarde behouden dankzij het edelmetaal. De prijs van goud hangt voornamelijk af van vraag en aanbod. De prijs hangt ook af van de hoeveelheid goud dat verwerkt is in het sieraad. Voor 14 karaat gouden ringen geldt dit ook. 14 karaat goud betekent dat het sieraad bestaat uit 58,5% goud. Bij 24 karaat goud spreken we van bijna 100% puur goud. Doordat puur goud heel zacht en daarom ook heel buigbaar is, is het ook erg gevoelig voor slijtage. Dit is ook wel de reden dat er vaak andere metalen worden toegevoegd aan het goud, zodat het een hardere en sterkere samenstelling heeft. Vaak wordt hier zilver, koper of palladium voor gebruikt. Wat ook goed is om te weten is dat meer goud niet per se altijd betekent dat een sieraad ook gelijk meer waard is. Waarom? De tijd die in een ontwerp van een sieraad is gestoken speelt bijvoorbeeld ook een grote rol. Als je bijvoorbeeld een ring van 14 karaat goud hebt met een ingewikkeld ontwerp, dan kan deze meer waard zijn dan een simpele ring van 18 karaat.

 

witgouden ringen met diamanten in een doosjegeelgouden ringen met diamanten

 

Witgouden ring

Witgoud wordt soms verward met zilver of platina. Soms is dat niet zo gek als je naar de kleuren kijkt, want deze kunnen best op elkaar lijken. Witgoud wordt meestal gemaakt uit een combinatie van geelgoud, zilver, palladium en/of mangaan. Vroeger werd er nog nikkel gemengd met goud om zo witgoud te creëren. Tegenwoordig wordt dat niet meer gedaan, omdat dit element allergische reacties kan veroorzaken. De witgouden ringen van Sparkle Amsterdam worden gemaakt zonder nikkel in ieder geval.

 

Wat is de kleurkwaliteit van een witgouden ring?

De kleur van witgouden ringen zal niet vervagen. Bij vergulde sieraden is dit wel het geval. Hierbij moet je opletten met het opspuiten van parfum en bijvoorbeeld het nemen van een douche. Bij 14 karaat witgoud (of geelgoud) is dat niet het geval! Hierdoor kun je met een gerust hart zwemmen, douchen of zweten wanneer je de witgouden ringen draagt.

 

Geelgouden ring

De geelgouden ringen van Sparkle Amsterdam zijn allemaal gemaakt van 14 karaat geelgoud. Doordat er meer zilver dan koper aan de goudlegering wordt toegevoegd is de kleur van 14 karaat anders dan 24 karaat goud. Door de witte kleur van zilver verandert het oranjeachtige donkergeel van het 24-karaats goud in een lichtgele kleur. Verder hebben wij bij Sparkle Amsterdam gekozen voor 14 karaat goud, omdat het niet alleen mooie prijsje heeft. Naast de kosten is 14 karaat goud ook erg geliefd, omdat het erg slijtvast is.

 

Hoe onderhoud je een geelgouden ring?

Het onderhouden van geelgouden ringen is zeer belangrijk voor het behoud op den duur. Goud is namelijk, net als de andere edelmetalen waarvan goud wordt gemaakt, een zeer zacht metaal. Dit betekent dat het kan beschadigen door alles wat harder is. Naast dat (geel-) gouden sieraden niet snel verkleuren, kunnen ze wel hun mooie glans verliezen. Hier kun je meer lezen over hoe je stap-voor-stap gouden sieraden kan schoonmaken en onderhouden.

 

Gecertificeerde solitaire ring

Een gecertificeerde ring van Sparkle Amsterdam houdt in dat je bij ons precies weet wat voor diamant je gekocht hebt. Daarbij weet je ook gelijk wat de effectieve kwaliteit van de ring is. In het certificaat wordt beschreven wat de kwaliteit is van elke unieke diamant en alles wat je maar wilt weten over het sieraad.

 

Wat zijn de voordelen van een gecertificeerde solitaire ring?

Naast dat het gewoon leuk kan zijn om meer te leren over het prachtige sieraad dat je draagt, heeft het ook andere voordelen. Een gecertificeerde solitaire ring betekend ook dat je in geval van diefstal, verlies of schade kan aantonen dat het jouw eigendom is. Daarnaast vind je de waarden en ratings van elk van de 4C’s op het certificaat. De 4C’s van diamanten zijn Carat (gewicht), Color (kleur), Clarity (helderheid) en Cut (slijpvorm).

 

Diamanten ringen om elke dag mee te kunnen stralen

Met de prachtige ringencollectie van Sparkle Amsterdam laat je jezelf of iemand anders helemaal stralen. Naast een unieke toevoeging aan je sieraden collectie zijn de diamanten ringen van Sparkle Amsterdam ook nog eens een mooie investering. Weet jij al welke bij jou zou passen?

Generic placeholder image

sparkleamsterdamcom

gouden ringen met diamanten

Hey you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 10% korting op jouw eerste aankoop!