Gouden kettingen met diamant van Sparkle | Sparkle Amsterdam

Gratis verzending en retour

Voor 17:00 besteld, vandaag verzonden

Geleverd met certificaat

usp Gratis verzending en retour
usp Voor 17:00 besteld, vandaag verzonden
usp Geleverd met certificaat

Gouden ketting met diamant voor dames

Een gouden ketting met diamant is altijd een elegante en stijlvolle toevoeging aan je dagelijkse outfit. Bij Sparkle Amsterdam zijn wij gespecialiseerd in het maken van 14 karaat gouden kettingen met diamanten. Ontdek alles wat je wilt weten over onze gouden kettingen in dit artikel.

Het onderhouden van een gouden ketting met diamant

Men denkt vaak dat het een grote opgave is om gouden kettingen of andere gouden sieraden schoon en glanzend te houden. Goud schoonmaken is eigenlijk supermakkelijk. Alleen moet je even weten hoe!

Stap 1 – Schenk lauw water in een kom en voeg wat groene zeep toe

Stap 2 – Leg de gouden kettingen in het sopje

Stap 3 – Borstel de kettingen schoon met een zachte tandenborstel

Stap 4 – Spoel de gouden kettingen af met lauw en stromend water

Stap 5 – Droog de gouden kettingen tot slot goed af met een flanellen doek en poets deze dan nog op met een geprepareerde gouddoek.

Ditzelfde proces kan ook met afwasmiddel worden uitgevoerd. Afwasmiddel zou namelijk ook geschikt zijn voor gouden kettingen met diamant. Diamanten kunnen namelijk best dof worden na het regelmatig dragen ervan. Zo komt er zeep, crème en vet van je huid op de diamant te zitten na verloop van tijd. Afwasmiddel breekt dat vet gemakkelijk af zonder het sieraad zelf aan te tasten.

 

Witgouden ketting gelegen op schelpGeelgouden ketting van Sparkle die hangt

 

Diamanten sieraden bewaren

Hoe beter je zorgt voor je sieraden, hoe langer deze mee zullen gaan. Wanneer diamanten sieraden goed bewaard worden, blijft de kans op beschadigingen ook veel kleiner. Zo zijn er verschillende manieren om te voorkomen dat je sieraden enige krassen of zelfs breuken oplopen. Berg je gouden sieraden altijd gescheiden van andere sieraden op. Doordat goud van nature een dicht, maar zacht, edelmetaal is, kan het voor krassen zorgen wanneer twee sieraden vaak tegen elkaar aankomen. Door die wrijving ontstaat er slijtage. Om dit te voorkomen kun je gouden sieraden het beste individueel in vloeipapier inpakken om deze op te bergen. Ook is het belangrijk dat diamanten sieraden nooit in contact komen met chloorbleekmiddel tijdens huishoudelijk werk. Dit kan de zetting van de diamant namelijk nadelig aantasten of verkleuren. Het onderhouden van gouden sieraden is dus essentieel.

 

Tips voor het onderhouden van gouden ketting met diamant

Het onderhouden van een gouden ketting met diamant is niet moeilijk. Je moet zelf eerst weten hoe en wat je precies moet doen. Wij hebben nog een paar tips die van pas kunnen komen bij het onderhouden van de gouden kettingen!

  1. Doe je ketting af wanneer je gaat slapen. De wrijving van de lakens kunnen namelijk voor slijtage zorgen
  2. Draag je ketting niet tijdens het sporten of uitvoeren van fysiek zwaar werk
  3. Maak je gouden kettingen eens in de zoveel tijd schoon
  4. Leg je gouden kettingen met diamant altijd zachtjes neer op een harde ondergrond. Zo breekt er geen stukje diamant per ongeluk vanaf
  5. Door ammoniak en (koud) water in gelijke hoeveelheden te mengen, krijg je een oplossing waarmee je diamanten weer extra kan laten schitteren. Laat de diamanten eerst weken en borstel het daarna zachtjes verder schoon.

 

De duurzaamheid van de gouden kettingen met diamant van Sparkle Amsterdam

Een gouden ketting met diamant van Sparkle Amsterdam is gegarandeerd een duurzame aankoop. Doordat al onze sieraden een tijdloos ontwerp hebben, blijven deze altijd stijlvol.

 

De herkomst van de gouden ketting met diamant

Diamanten zijn de meest populaire edelstenen in de wereld. En dat is niet voor niks! Naast de schoonheid van diamant, is diamant ook welbekend vanwege de hardheid. Diamant is namelijk de hardste edelsteen ter wereld met een waarde van 10 op de hardheidsschaal van Mohs. Om je een beetje een indicatie te geven van deze hardheid vergelijken we diamant even. Een parel heeft een hardheidswaarde van 3 en een topaas heeft bijvoorbeeld een hardheidswaarde van 7.

Diamant is eigenlijk koolstof dat dankzij zeldzame omstandigheden kristalliseert. Dit proces vindt plaats in de diepe kern van de aarde. Er zijn een verschillende landen en streken waar diamant wordt gevonden. Wanneer er vulkanische uitbarstingen plaatsvinden, komen deze edelstenen aan de aardoppervlakte tevoorschijn. Een paar landen die bekend staan vanwege de diamantwinning zijn bijvoorbeeld Congo, Angola, Canada en Brazilië.

 

De kwaliteit van diamanten

De kwaliteit van diamanten wordt vastgesteld aan de hand van de 4C’s, die in het diamant certificaat worden toegelicht. Deze 4C’s zijn de Carat (Karaat), Clarity (Zuiverheid of helderheid), Cut (Slijpsel) en Color (Kleur). Het carat staat voor het gewicht van de diamant. Eén karaat staat gelijk aan 200 milligram. Bij clarity gaat het om de zuiverheid van de diamant. Het kan namelijk voorkomen dat er tijdens het natuurlijke vormingsproces andere kristallen en mineralen aanwezig zijn die de zuiverheid van de diamant kunnen beïnvloeden. Bij de cut spreken we over de slijpvorm van de diamant. De slijpvorm kan namelijk de schittering van de diamant bepalen. De color oftewel de kleur van de diamant kan ook van elkaar verschillen. Daarom worden de kleuren ook van elkaar onderscheiden. Dit wordt door middel van oplopende kleurkwaliteit gedaan. Deze kleurkwaliteit wordt aangegeven met de letters D, E, F enzovoort. De letter ‘D’ is de mooiste en meest zuivere witte kleur, oftewel volledig kleurloos.

 

Het verschil tussen solitair & gladzetting

Een gouden ketting met diamant komt in verschillende stijlen en maten voor. Zo heb je bijvoorbeeld solitaire kettingen met één ‘solo’ diamant, die het middelpunt van de aandacht is. Daarnaast heb je ook kettingen met een diamant met gladzetting.

 

Solitair ketting

Een solitair ketting houdt in dat er een enkele diamant aan bevestigd is. Deze diamant kan met een chatonzetting worden vastgemaakt. Dit noemen we ook wel een klauwzetting, want de diamant kan namelijk met vier of zes klauwtjes of pootjes worden vastgemaakt. Op deze manier kan het licht nog steeds optimaal in de diamant vallen en prachtig blijven schitteren, terwijl de diamant ook nog eens stevig vastzit aan de rest van sieraad.

 

Gladzetting ketting

Een gladzetting is net als een chatonzetting een wijze van het bevestigen van de diamant. Een gladzetting is de meest veilige manier om de diamant vast te maken. Dit komt doordat de diamant volledig omringd is met het edelmetaal waaraan het sieraad bevestigd is. Hierdoor krijg je een moderne en elegante look, maar is de diamant ook nog beschermd tegen mogelijke krassen. Het enige nadeel is wel dat er minder lichtval in de diamant terecht komt, waardoor de schittering wat minder is.

 

Meer weten?

Wil je meer weten over gouden kettingen? Neem dan eens en kijkje op deze pagina en lees alles wat je moet weten over gouden kettingen.

Generic placeholder image

sparkleamsterdamcom

gouden ringen met diamanten

Hey you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 10% korting op jouw eerste aankoop!