Investeren in diamant met klein budget? | Sparkle Amsterdam

Gratis verzending en retour

Voor 17:00 besteld, vandaag verzonden

Geleverd met certificaat

usp Gratis verzending en retour
usp Voor 17:00 besteld, vandaag verzonden
usp Geleverd met certificaat

Kan je investeren in een diamant met een klein budget?

Steeds meer mensen beginnen tegenwoordig met beleggen. Dit komt vooral doordat sparen bij een bank niet of nauwelijks iets oplevert. Sommige banken brengen zelfs een negatieve rente in rekening als je veel spaargeld hebt. Door jouw geld te beleggen, kun je er toch nog wat aan verdienen. Je kunt ervoor kiezen om jouw geld in aandelen of vastgoed te steken, maar je kunt ook investeren in diamanten. Omdat deze edelstenen niet bepaald goedkoop zijn, denk je mogelijk dat je direct met een groot bedrag over de brug moet komen. Maar is dit eigenlijk wel zo? In deze blog vertellen wij jou hoe je het beste kunt investeren in een diamant met en klein budget.

Wat kost een investeringsdiamant?

Kun je met een klein budget investeren in diamanten? Als je jouw geld in een diamant wilt investeren moet je toch wel rekening houden met een start budget van 5000 à 6000 euro. Voor dit geld koop je een kwaliteitsvolle diamant van 1 karaat. Hoe hoger het karaat, des te hoger de prijs is. Wil je een gekleurde diamant kopen? Dan betaal je hier aanzienlijk meer voor. Dit komt vooral doordat deze edelstenen enorm zeldzaam zijn.

Als je net begint met beleggen, wil je mogelijk niet direct zo’n groot bedrag investeren. Dit betekent overigens niet dat je geen investeringsdiamant kunt kopen. Je kunt er ook voor kiezen om een sieraad te kopen waarin zo’n edelsteen verwerkt is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een ring of halsketting. De kwaliteitseisen voor diamanten die in juwelen verwerkt worden, ligt lager dan de eisen voor een losse investeringsdiamant. Hierdoor valt de prijs van zo’n diamant lager uit dan die van een investeringsdiamant.

Waar koop je een investeringsdiamant?

Ben je overtuigd en wil je mogelijk zelf een investeringsdiamant kopen? Voor een sieraad met diamant of een investeringsdiamant kun je bij ons terecht.

Generic placeholder image

sparkleamsterdamcom

gouden ringen met diamanten

Hey you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 10% korting op jouw eerste aankoop!