Onze favorieten: 8x films over diamant | Sparkle Amsterdam

Gratis verzending en retour

Voor 17:00 besteld, vandaag verzonden

Geleverd met certificaat

usp Gratis verzending en retour
usp Voor 17:00 besteld, vandaag verzonden
usp Geleverd met certificaat

Onze favorieten: 8x films over diamant

Films over diamant

Liefde, spanning, misdaad en humor. De diamant ‘has it all!’. De edelsteen heeft iets mysterieus, iets ongrijpbaars en iets prachtigs. Iets dat eigenlijk iedereen wil hebben. Niet voor niets is diamant een vaak gekozen centraal onderwerp voor klassiekers uit de filmwereld. Kende jij deze films over diamant al? Dit zijn onze 8 favorieten.

Film 1 – To catch a thief (1955)

Genre: mysterie, romantiek, thriller

Dit is een heerlijk romantische film over diamant met een goede dosis spanning! Diamant heeft de iconische hoofdrol (naast Grace Kelly en Cary Grant). To catch a thief is een Amerikaanse romantische thriller uit 1955. De film is gebaseerd op de roman van David Dodge, en geregisseerd door Dodge.

Het verhaal van deze film speelt zich af aan de Franse Rivièra. Het gaat over een voormalige juwelendief, John Robie (gespeeld door Cary Grant). Hij steelt al jaren niet meer en zit rustig zijn pensioen uit in een luxe villa. Totdat zijn rust wordt verstoord. Er duiken juwelendiefstallen op waarbij de inbraken van John Robbie zO precies worden geïmiteerd dat de politie hem onmiddellijk verdenkt. 

Voor John Robie zit er niks anders op dan de werkelijke dader te ontmaskeren. Om de dader op heterdaad te kunnen betrappen gaat Robie op zoek naar het meest waarschijnlijke volgende slachtoffer. Het gaat om een schatrijke weduwe, Mrs. Stevens. Zij logeert met haar dochter, Frances Stevens (gespeeld door Grace Kelly), in een super-de-luxe hotel in Cannes (kwijl!).

En natuurlijk – spoiler alert! – John Robie en Frances Stevens voelen sparkles voor elkaar. Maar hoe moeilijk hij zich ook kan bedwingen, Robie laat zich niet afleiden van zijn taak… Ben je benieuwd of John Robie de imitatie-John Robie ontmaskert? Zoek dan snel deze film op en ga lekker een avondje voor de tv hangen!

Film 2 – Breakfast at Tiffany’s (1961)

Genre: comedy, romantiek

De ware klassieker op het gebied van films over diamant kan natuurlijk niet in dit rijtje ontbreken. Breakfast at Tiffany’s is een Amerikaanse komedie uit 1961 geregisseerd door Blake Edwards, met Audrey Hepburn als stralende hoofdrolspeler. 

Holly Golightly (Hepburn) woont in New York en leeft een luxe leven dankzij het geld van verschillende rijke mannen. Eén van die mannen is “advocaat” Mr. Shaugshnessy, die haar goed geld betaald om wat gecodeerde boodschappen af te leveren aan de veroordeelde crimineel Sally Tomato. Ze heeft zelf niet door dat deze woorden codetaal zijn en dankzij haar lieve karakter vindt ze het prima om meneer Tomato af en toe te bezoeken in de gevangenis. Ze krijgt er immers goed voor betaald en haar grote droom is om ooit te winkelen bij Tiffany’s om een echte diamant te kunnen kopen. 

Maar helaas, de politie heeft het codespel door en Holly wordt opgepakt wegens criminele activiteiten. In de tussentijd is ze ook nog eens verliefd geworden op een arme jongen. Dit helpt allemaal niet haar droom te verwezenlijken. Kan Holly zich hieruit redden en het voor elkaar krijgen een echte diamant te dragen? Installeer jezelf lekker op de bank met een bak popcorn en geniet van deze cultklassieker over liefde, humor en diamant!

Film 3 – Diamonds Are Forever (1971)

Genre: actie, avontuur

Nog zo’n heerlijke klassieker. Diamonds Are Forever is de zevende James Bondfilm, met Sean Connery als James Bond. De film is gebaseerd op de gelijknamige roman die in 1956 is uitgekomen. Al hebben de makers zich daar uiteindelijk weinig van aangetrokken. 

De Britse geheime dienst organisatie MI6 wordt ingelicht over een wereldwijde diamantensmokkel die de wereldwijde diamantenhandel zeer sterk zal beïnvloeden. Mr. Bond, James Bond, wordt op de zaak gezet. Bond gaat undercover en doet zich voor als smokkelaar die diamanten smokkelt van Amsterdam (yay!) naar de VS. Zijn contactpersoon is de sprankelende dame Tiffany Case (haha). 

Echt spannend wordt het wanneer de smokkelaar als wie James Bond zich voordoet opduikt. De confrontatie tussen de twee veroorzaakt een gevecht vol actie scenes. Al weet James Bond het gevecht – natuurlijk – te winnen, Tiffany Case behoudt haar twijfels over hem. Toch besluit ze zijn kant te kiezen. Wie houdt er nou niet van een beetje avontuur?

Dan ontdekt James Bond een mysterieus laboratorium in de woestijn van Nevada. Hij besluit zich in de leeuwenkuil te werpen… Hoe zou dat aflopen? Wij zitten al voor de buis!

Film 4 – A Fish Called Wanda (1988)

Genre: comedy, crime

A Fish Called Wanda is een Britse/Amerikaanse komedie film uit 1988 met in de hoofdrol Jamie Lee Curtis als Wanda. 

Al doet de titel niet erg crimineel aan, ook hier is de grote lijn van het verhaal gebouwd op een juwelenroof. Wanda is een sexy bedrieger die zich bij een groepje dieven voegt. Haar listige einddoel is om het groepje te lozen en er zelf met de diamanten vandoor te gaan. 

George Thomason zet een juwelenroof op, zijn rechterhand hierin is Ken Pile. Daarnaast halen ze er twee Amerikanen bij: een sexy oplichtster Wanda Gershwitz en een huurmoordenaar Otto West. Wanda en Otto zijn van plan om de gestolen juwelen zelf in te pikken en Wanda is daarnaast van plan om zich te zijner tijd van Otto te ontdoen. 

De roof slaagt, maar Wanda en Otto kiezen er dan voor om George aan te geven bij de politie. Ondertussen heeft George de buit al ergens anders verstopt, maar hij wil niet zeggen waar.  

Ben jij benieuwd wie er uiteindelijk met de buit vandoor gaat en hoe dit gebeurt? Zoek dan snel deze film op & pak er een bak popcorn bij!

Film 5 – Blood and Wine (1996)

Genre: thriller, crime

Blood and Wine is een Amerikaanse film uit 1996, geregisseerd door Bob Rafelson. De hoofdrollen worden gespeeld door Jack Nicholson, Stephen Dorff, Michael Caine en Jennifer Lopez. 

In een aan de kust grenzende stad in de streek van Miami speelt de film zich af. De film gaat over Alex Gates, hij is wijnhandelaar en heeft te kampen met verschillende problemen. Zijn huwelijk loopt niet zoals hij wil, zijn stiefzoon Jason heeft een hekel aan hem en het ergste zijn nog z’n financiële problemen. 

Om zijn financiële problemen op te lossen denkt hij dat het een goed idee is om een uiterst kostbaar halssnoer te stelen van één van zijn rijkste klanten, genaamd Frank Reese. Met de hulp van Victor lukt hem dat. Alex heeft als idee om het halssnoer te verzilveren in New York, Victor uit te betalen en dan voor altijd te verdwijnen met zijn veel jongeren minnares, genaamd Gabriela. 

Wanneer Alex zijn koffers hiervoor aan het pakken is, krijgt hij ruzie met zijn werkelijke vrouw Suzanne. Alex raakt tijdens dit gevecht bewusteloos en Suzanne kiest er op dat moment voor om met hun zoontje Jason en de koffers van Alex op de vlucht te slaan. Ze is er niet van op de hoogte dat in één van deze koffers het gestolen halssnoer zit. 

Ben jij benieuwd hoe dit afloopt? In het verloop van deze film komt alles aan bod en zullen de levens van de personages nooit meer hetzelfde zijn!

Film 6 – Titanic (1997)

Genre: drama, romantiek

Wist je dat de Titanic (oké, naast liefde en romantiek) over diamant gaat? Het is een film uit 1997, geregisseerd door James Cameron. De hoofdrollen worden natuurlijk gespeeld door Leonardo DiCaprio en Kate Winslet. Alhoewel Leo en Kate fictieve personages spelen zijn veel andere elementen uit de film waargebeurd. Het schip is bijvoorbeeld een replica van het echte gezonken schip, en ook andere gebeurtenissen uit de film zijn niet zomaar uit de lucht komen vallen.

De film gaat over Rose DeWitt Bukater (Kate) en Jack Dawson (Leo). Ze ontmoeten elkaar tijdens de fatale overtocht van de Titanic in 1912. 

In 1996 is de expeditie van Brock Lovett op zoek naar ‘The Heart of the Ocean’, dit is een kostbare diamant die volgens geruchten 84 jaar geleden samen met de Titanic in de zee is verdwenen. Ze besluiten om met twee duikboten naar het wrak te gaan dat op 3810 meter diepte ligt. Hier vinden ze een kluis. Ze verwachten dat hier de diamant in ligt, maar ze vinden een tekening van een naakte vrouw die een halsketting draagt met daaraan de diamant. Ze sporen de vrouw op die op deze tekening staat en Rose vertelt haar belevingen als passagier op de Titanic.

Tijdens het drama dat zich al vertellende wijs voltrekt komen we erachter waar de diamant ‘The Heart of the Ocean’ zich bevindt. Heb je de Titanic nog nooit gezien? Waar wacht je nog op! Ook erg leuk om nog een keer (of dertig keer) te kijken overigens.

Ocean’s 8

Genre: comedy, crime

Er zijn natuurlijk ook genoeg recentere films met diamant in de hoofdrol. Zoals Ocean’s 8, één van onze favorieten! De film werd geregisseerd door Gary Ross en bestaat uit een all-female cast met onder meer Rihanna, Anne Hathaway en Sandra Bullock. Alleen als die all-female cast zorgt voor een frisse wind in de geschiedenis van Ocean’s films, die voornamelijk uit mannelijke mannen bestaat. Sandra Bullock speelt Debbie, de zus van Ocean’s bendeleider Danny Ocean.

De dames verzamelen zich via via tot een groep van, inderdaad, acht. Ze bundelen hun krachten om een grote roof te plegen op hét celebrity evenement van deze tijd: The Met gala.

De all-female cast is geen willekeurige keuze. Het hangt nauw samen met de keuze voor de locatie en het scenario. The Met gala is een fashion walhalla waar veel meer vrouwen dan mannen aanwezig zijn. Acht extra vrouwen kunnen dus veel makkelijker “in blenden” dan een groep mannen. Bovendien vindt de uiteindelijke roof op een slimme manier plaats op het damestoilet.

Nu al zin om deze film te kijken? De film staat zowel op Netflix als Amazon dus niemand houd je tegen!

Heb jij nog favoriete films over diamant die echt niet in dit lijstje mogen ontbreken? Let us know!

Generic placeholder image

sparkleamsterdamcom

gouden ringen met diamanten

Hey you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 10% korting op jouw eerste aankoop!