Eternity ring diamant | Sparkle Amsterdam

Gratis verzending en retour

Voor 17:00 besteld, vandaag verzonden

Geleverd met certificaat

usp Gratis verzending en retour
usp Voor 17:00 besteld, vandaag verzonden
usp Geleverd met certificaat

Van Cleopatra tot Marilyn Monroe, de Eternity ring was er altijd bij

Eternity ring

De ‘eternity’ ring vindt haar oorsprong bij de Egyptenaren, bij dit eeuwenoude volk stond de cirkel symbool voor de eeuwigheid. Zij waren er van overtuigd dat het huwelijk zelfs sterker was dan de dood. Zo kun je vast raden dat destijds de ‘eternity’ ring werd gegeven bij het begin van het huwelijk, een verbintenis tussen mensen die reikt tot in de dood. Maar een gouden ‘eternity’ ring is verre van ouderwets. Dit sieraad is ook nu niet weg te denken uit het straatbeeld. Een classy ring zoals de eternity ring laat elke vrouw stralen en ontbreekt daarom niet in de Eternity collectie van Sparkle Amsterdam. Deze hoort te schitteren om de vingers van velen en ontbreekt daarom zeker niet in de Eternity collectie van Sparkle Amsterdam. 

Bekijk onze ringen

Vereeuwig het moment

Deze ring staat voor eeuwig durende liefde, maar die hoeft natuurlijk niet bezegeld te worden met een verloving. Dit sieraad kan ook cadeau gedaan worden bij een verjaardag, bij een geboorte, bij een jubileum, bij een andere bijzondere gelegenheid of aan jezelf natuurlijk! De ‘eternity’ ring is een ware ‘all time classic’ en door haar tijdloze verschijning dus nooit een miskoop. Dit juweel kan gemakkelijk gecombineerd worden met andere sieraden zoals een solitair ring, maar ‘sparkled’ uiteraard ook in haar eentje. 

In dit sieraad worden allerlei edelstenen geplaatst, van smaragden tot diamanten. Bij Sparkle zijn dat diamanten die komen in verschillende karaat groottes. De ‘eternity’ ring komt meestal in het goud, dat wil zeggen in het geelgoud of witgoud. Dit edelmetaal staat onder andere symbool voor het goddelijke en de grootste welvaart. Onze Egyptische vrienden dachten bijvoorbeeld dat hun goden van goud waren. Een gouden eternity ring is een ware ‘must’ in iedere sieraden collectie.  

Het mysterie van Marilyn

We kennen haar allemaal, de filmster en volgens sommigen zelfs een halfgodin, Marilyn Monroe. In haar iconisch witte jurk op het doek, in talloze films en ook op de rode loper kwam ze altijd sprankelend voor de dag. Marilyn is niet alleen zelf bekend, maar ook haar sieraden zijn wereldberoemd. In 1954 trouwde ze met Joe DiMaggio een befaamd Yankee honkbalspeler. Na 2 jaar in hun relatie deed hij spontaan een aanzoek, dat wil zeggen zeggen zonder ring. Of nou ja, zonder een zelf uitgekozen ring. Voor het moment gebruikte hij een ring uit de familie, waarvan niemand weet hoe die er precies uitziet. Twee dagen later trouwt het wereldberoemde koppel in het geheim in het stadhuis van San Francisco. Tot op de dag van vandaag weet niemand hoe het sieraad eruit ziet, er is namelijk geen afbeelding of foto bekend van de ring. 

Later verwisselde DiMaggio de familie ring voor een witgouden eternity ring gevuld met maar liefst 35 in baguette vorm geslepen diamanten. Wanneer en hoe hij dit deed is een raadsel, maar op een dag verscheen Marilyn met de eternity ring die in 1999 voor meer dan €63.5000 is geveild. Hoe haar originele verlovingsring er uitziet zullen we waarschijnlijk nooit weten. Het is één van de vele raadsels die achter dit icoon schuilgaat. 

Hoewel het koppel niet langer dan negen maanden getrouwd was, hebben ze altijd een hele goede band gehad. In de laatste momenten van Marilyn’s leven week Joe niet van haar zijde en ook na haar dood bleef hij haar liefhebben. Hij stuurde elke week rozen naar haar graf (‘sweet!’). 

Marilyn liet bovendien een briefje achter waarin stond dat ze pas gelukkig zou zijn als ze Joe gelukkig zou kunnen maken. Joe is na Marilyn nooit hertrouwd, ze was werkelijk de liefde van zijn leven. Hoewel hun huwelijk was verbroken bleven ze altijd van elkaar houden. Zo krijgen de Egyptenaren dus gelijk, echte liefde zoals bij het jaren ‘60 koppel overleeft een scheiding en het hiernamaals.

De oneindigheid van de eternity ring

In de afgelopen 5 millennia is de gouden eternity ring doorgegeven van de ene ‘royal’ naar de andere ‘royal’. Dit sieraad mocht ‘sparkelen’ op de handen van Egyptische vorsten, Hollywood sterren en natuurlijk om jouw eigen hand. 

De rijring laat je ongetwijfeld schitteren, maar is natuurlijk ook een prachtig cadeau om te geven aan een dierbare. De mooie momenten in het leven moeten gevierd worden tot in de eeuwigheid en wat past daar nou beter bij dan een gouden eternity ring. In de woorden van de Hollywood diva: “ We are all of us stars, and we deserve to twinkle.”

Generic placeholder image

sparkleamsterdamcom

gouden ringen met diamanten

Hey you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 10% korting op jouw eerste aankoop!