FAQ

 

Vragen over betalen

 Kan ik achteraf betalen?

Ja, achter betalen kan veilig en eenvoudig via Klarna. Klarna voert dit gehele proces uit en zal jou de instructies van het betalingsproces sturen. Mocht onverhoopt jouw verzoek tot betaling met Klarna niet geautoriseerd worden kun je alsnog een andere betaalmethode kiezen. Bij vragen of opmerkingen kun je altijd contact opnemen met Klarna. Zie voor meer informatie hierover de klantenservice pagina op de website van Klarna. 

Kan ik veilig met creditcard betalen?
Ja, je gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld. We verwerken jouw betaling via Buckaroo, een systeem dat is beveiligd door middel van een SSL codering. Dit zorgt ervoor dat derden geen toegang kunnen hebben tot jouw gegevens.

Mijn creditcard wordt niet geaccepteerd. Wat nu? 
Dit kan verschillende redenen hebben. Het handigst en snelst is om een alternatieve betaalwijze te kiezen, of een andere creditcard. 

Hoe werkt een betaling via Paypal?
Paypal is een betaalsysteem, maar ook een rekening. Het is als het ware een tussenstation tussen de betaling en jouw bank. Op die manier is je betaling veilig en wordt je als koper beschermd. Je dient een rekening te openen bij Paypal om hiermee te kunnen betalen. Wanneer je Paypal als betaalmethode selecteert wordt je doorgestuurd naar de betaalomgeving van Paypal en vanuit daar begeleidt in het betaalproces.

 

Vragen over verzending en verpakkingen 

Wat is de levertijd van jullie sieraden?
Wij streven er altijd naar om jouw item zo snel mogelijk te versturen. Ik praktijk komt het erop neer dat we orders voor 17:00 dezelfde dag nog inpakken en versturen. Je krijgt dan direct een track & trace nummer via de mail, en het pakketje is meestal de volgende werkdag in huis (al zijn we helaas afhankelijk van de drukte bij PostNL, die wij hanteren als standaard verzender). Alle Sparkle Amsterdam pakketjes worden gratis verzonden. 

Hoe wordt een sieraad verzonden?
In elk geval altijd aangetekend; dat betekent veilig en snel. Je moet dus tekenen voor het ontvangst van je pakketje. Natuurlijk worden alle Sparkle Amsterdam sieraden mooi verpakt in een luxe doosje met roze vloeipapier en bijbehorende certificaten. Om de Sparkle Amsterdam verpakking zit een neutrale verzenddoos. 

 

Vragen over retourneren

Kan ik sieraden retourneren?
We hopen natuurlijk dat je blij bent met jouw aankoop, en klaar om de wereld jouw Sparkle te laten zien! Mocht dat om welke reden dan ook niet zo zijn, mag je jouw sieraad altijd omruilen of retourneren binnen 30 dagen na aankoop. 

Welke kosten zijn er verbonden aan het retourneren?
Wanneer je een item wilt retourneren kun je bij ons het retourformulier en retouretiket aanvragen per mail. Als je het retouretiket gebruikt voor de retournering is de verzending geheel kosteloos voor jou (altijd binnen 30 dagen na aankoop en in originele verpakking). Artikelen die op maat zijn gemaakt of gepersonaliseerd kunnen niet retour worden gestuurd. 

Mijn sieraad is speciaal voor mij gepersonaliseerd of op maat gemaakt. Mag ik het nog ruilen of retourneren?
Op gepersonaliseerde en op maat gemaakte sieraden vervalt het retourrecht.

Staat jouw vraag er niet tussen of wil je ons iets anders laten weten? Schroom dan niet om contact op de nemen. Via mail info@sparkleamsterdam.com, of telefonisch zijn wij van maandag tot en met zaterdag bereikbaar tussen 9:30 en 17:30.